Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crumble met abrikozen en caramel recept
Crumble met abrikozen en caramel recept

Crumble met abrikozen en caramel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal het overtollige sap uit het blik en snijd de abrikozen in blokjes of een andere vorm. Verdeel ze in een kleine ovenschaal. Doe de 150 gram suiker in en steelpannetje of een andere pan met een dikke bodem. Zet de pan op een laag vuur en laat het al roerend carameliseren. Giet de caramel over de abrikozen. Verwarm de hetenluchtoven op 190 graden. Doe de witte bloem, de 75 gram suiker en een theelepel zout in een beslagkom en meng het door elkaar. Doe de boter erbij en kneed het tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg gelijkmatig over de abrikozen, en doe er wat kaneel op. Zet de schaal 30 tot 40 minuten in de oven. Serveer het op een bord met een bolletje ijs of in de yoghurt voor een toetje Heerlijk toetje. Tip: Serveer het in een soufflé bakje voor een heerlijk tussendoortje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crumble met abrikozen en caramel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven