Rabarber souffle met crumble

Ingrediënten

+ -
print

Voor crumblelaagje heb je nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de , de , bruine en een beetje in een kom en kneed alles door elkaar totdat er kruimels ontstaan.
  2. Snijd en hak de en doe deze samen met de erdoor.
  3. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bak deze in een voorverwarmde oven op 200 graden celsius voor 5 minuutjes.
  4. Voeg de met 140 gram en een beetje water toe en stoof deze in een diepe pan.
  5. Daarna kunnen de en citroenschil erbij en de aangemaakt tot een papje en laat deze nog 1,5 minuut koken.
  6. Doe de puree in een koude metalen schaal en laat deze afkoelen.
  7. Beboter de souflevormpjes, zet deze dan 5 minuten in de koelkast en daarna weer beboteren en wat erin laten rollen en uit schudden. 4 kloppen met een theelepel op hoogste stand daarna 75 gram erbij totdat hij net geen pieken heeft.
  8. Schep de eitwitten lepel voor lepen door de rabarbermoes maar niet niet te snel omscheppen totdat alle erdoorheen zijn.
  9. Vormpjes vullen met een lepel totdat deze helemaal vol zijn.
  10. Dan de bovenkant egaal maken.
  11. Doe je duim in de zijkant en draai deze rond totdat het randje schoon is. 6 a 7 minuten in de oven op 200 graden celsius.
  12. Daarna eruit halen, bedekken met het crumblelaagje en daarna 3 minuten de oven in.
  13. Haal ze uit de oven en eet deze lauwwarm.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
539 kcal
26%2156 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarber souffle met crumble