Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekarameliseerde ananas met yoghurt recept
Gekarameliseerde ananas met yoghurt recept

Gekarameliseerde ananas met yoghurt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed een zeef met een vochtige theedoek en laat hierin de yoghurt ca. 30 minuten uitlekken. Snijd intussen de ananas in plakken, schil ze en steek de harde kernen eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de suiker al roerende in een steelpan tot de suiker gesmolten is en goudbruin begint te worden, roer er dan 2 deciliter water en de kaneel door (pas op voor spatten). Breng het mengsel aan de kook en laat het zachtjes 5 minuten koken, roer de stukjes ananas door de siroop en laat 8- 10 minuten pruttelen, roer af en toe om. Schep de stukjes ananas met de schuimspaan in een kom. Laat de siroop tot de helft inkoken, roer de rum erdoor en schenk de siroop over de stukjes ananas. Laat de siroop afkoelen. Meng de uitgelekte yoghurt met de zure room, verdeel het mengsel over 6 schaaltjes en schep de afgekoelde ananas erop.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekarameliseerde ananas met yoghurt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven