Schuimomeletjes met gekarameliseerde pruimen

Ingrediënten

+ -
print

Voor de gestoofde pruimen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de gekarameliseerde de met een paar druppels water en blijf roeren tot de is opgelost en lichtbruin gekleurd is.
  2. Voeg de toe en schep ze voorzichtig om.
  3. Bestrooi ze als de schil begint los te laten met de en de citroenschil.
  4. Laat op heel laag vuur met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes stoven tot de zacht zijn (Voeg tijdens het stoven evt.
  5. een scheutje port toe).
  6. Klop voor de schuimomelet de eidooiers los met de en de citroenrasp.
  7. Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot stijve pieken.
  8. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder dat deze bruin verkleurt.
  9. Spatel het eidooiermengsel snel door de eiwitten en schep het meteen in de pan.
  10. Laat het vuur nog 1-2 minuten hoog staan en zet het vervolgens laag en laat de omelet met het deksel op de pan in 10-15 minuten stevig worden en lichtbruin kleuren.
  11. Bestrooi de omelet met en snijd hem in stukken.
  12. Serveer er de gekarameliseerde bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, poedersuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
123 kcal
6%738 kcal
Vetten
4 g.
5%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
12%66 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schuimomeletjes met gekarameliseerde pruimen