Verwarm voor de gekarameliseerde de suiker(50 gram)(20 gram) met een paar druppels water en blijf roeren tot de suiker(50 gram)(20 gram) is opgelost en lichtbruin gekleurd is.
Voeg de pruimen(600 gram)(1 stuk) toe en schep ze voorzichtig om.
Bestrooi ze als de schil begint los te laten met de kaneel(1 eetlepel) en de citroenschil.
Laat op heel laag vuur met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes stoven tot de pruimen(600 gram)(1 stuk) zacht zijn (Voeg tijdens het stoven evt.
een scheutje port toe).
Klop voor de schuimomelet de eidooiers los met de suiker(50 gram)(20 gram) en de citroenrasp.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot stijve pieken.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder dat deze bruin verkleurt.
Spatel het eidooiermengsel snel door de eiwitten en schep het meteen in de pan.
Laat het vuur nog 1-2 minuten hoog staan en zet het vervolgens laag en laat de omelet met het deksel op de pan in 10-15 minuten stevig worden en lichtbruin kleuren.
Bestrooi de omelet met poedersuiker(1 stuk) en snijd hem in stukken.
Serveer er de gekarameliseerde pruimen(600 gram)(1 stuk) bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker, poedersuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.