Gekarameliseerde ananas met rumslagroom
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Schenk de koude in een kom en klop hem stijf met de mixer.
- Voeg de en de toe.
- Klop nog even stevig en zet in de koelkast.
- Snijd de anananas in vieren, schil de stukken, verwijder de zwarte puntjes en snijd de harde kern eruit.
- Snijd elk kwart overlangs in dunne plakken.
- Smelt de in een koekenpan op een middelhoog vuur.
- Strooi zodra de gesmolten is de in de pan en roer goed met een spatel.
- Wanneer er karamel ontstaat (goudkleurig) leg je de plakken in de pan.
- Bak ze 3-5 minuten.
- Draai ze voorzichtig om en bak ze nog 3-5 minuten goudbruin.
- Serveer ze goed warm met de koude .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gekarameliseerde ananas met yoghurt430m
-
Recept
Mangoijs met gekarameliseerde ananas en citroenschil425m
-
Recept
Gekarameliseerde verse ananas met vanille ijs415m
-
Recept
Pannenkoek met gekarameliseerde ananas420m
-
Recept
Gekarameliseerde rijstpudding42u
-
Recept
Gemarineerde ananas met vanilleroom425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker, ananas, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 99 kcal | 4% | 396 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |