Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
IJs recept
IJs recept

IJs


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kook de melk met een uitgeschraapt vanillestokje op en laat het
daarna tien minuten met een deksel op de pan trekken.
Vermeng het eigeel met de room in de beslagkom tot een glad
mengsel.
Giet de warme melk onder voortdurend roeren met een garde bij het
mengsel en zet dit terug op het vuur.
Breng het mengsel onder voortdurend roeren met een spatel op 75
graden.
Giet de compositie door een fijne zeef in een bekken dat in een ander
bekken met ijswater staat. Hierdoor zal de compositie niet doorgaren.
Roer om de 5 minuten een keer door de massa tot het koud is en laat
het daarna enige uren rijpen.
Giet de massa in de ijsmachine (Nemox Pro) en draai het ijs.
Na het draaien het ijs bewaren in een conservator.

Serveersuggesties

Er zijn machines tegenwoordig die het ijs zelf 'garen' en daarna tot ijs draaien. Bewaar het ijs niet te koud. In veel recepten wordt tegenwoordig een bindmiddel (Sossa Procrema) gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het ijs langer standhoudt en een voller mondgevoel geeft. In veel -la-carte restaurants gebruikt men een pacojet, deze kan per portie ijs opdraaien. De handeling is goed uitgevoerd wanneer de compostie tot een mooie dikte verwarmd is en geen klontjes bevat, en het ijs stevig, maar toch luchtig van structuur is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven