Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone recept
In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone recept

In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Citroen schoonboenen en met dunschiller 4 repen van schil trekken. In pan (zo groot dat 12 vijgen precies naast elkaar erin passen) wijn met citroenschil, suiker, kruidnagels en kaneelstokje aan de kook brengen. Vuur laag draaien zodat wijn onder kookpunt blijft. Vijgen in wijn laten zakken en in 10 min. gaar laten worden. Drijvende vijgen halverwege voorzichtig keren in wijn. Vuur uitdraaien en vijgen in wijn laten afkoelen. Met scherp mesje vanillestokje opensnijden, openvouwen en met punt van mes merg eruit schrapen. In kom merg en basterdsuiker naar smaak door mascarpone roeren. Vijgen en mascarpone afgedekt in koelkast zetten. Bereiden: Vijgen op kamertemperatuur serveren of iets verwarmen. In zes diepe borden 2 vijgen leggen en wat wijn scheppen. Garneren met frambozen. Op elk bord tussen vijgen ovale balletjes mascarpone scheppen door lepel in warm water te dompelen en met draaiende beweging mascarpone op te scheppen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit in rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven