In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van sjerrel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- schoonboenen en met dunschiller 4 repen van schil trekken.
- In pan (zo groot dat 12 precies naast elkaar erin passen) met citroenschil, , en aan de kook brengen.
- Vuur laag draaien zodat onder kookpunt blijft.
- in laten zakken en in 10 min.
- gaar laten worden.
- Drijvende halverwege voorzichtig keren in .
- Vuur uitdraaien en in laten afkoelen.
- Met scherp mesje opensnijden, openvouwen en met punt van mes merg eruit schrapen.
- In kom merg en naar smaak door roeren.
- en afgedekt in koelkast zetten.
- Bereiden:
- op kamertemperatuur serveren of iets verwarmen.
- In zes diepe borden 2 leggen en wat scheppen.
- Garneren met .
- Op elk bord tussen ovale balletjes scheppen door lepel in warm water te dompelen en met draaiende beweging op te scheppen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gekruide bosbessen met vanillemascarpone en granité van glühwein430m
-
Recept
Vijgen in rode wijn met room uit de tijd van de bijbel41u
-
Recept
Gepocheerde peren in rode wijn430m
-
Recept
Vanillemascarpone met bosbessen43u30m
-
Recept
Compote van tutti frutti in rode wijn420m
-
Recept
Beemster classique met in port geglaceerde vijgen420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- suiker, basterdsuiker, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 533 kcal | 26% | 2132 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |