Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karamelgries met rode vruchten recept
Karamelgries met rode vruchten recept

Karamelgries met rode vruchten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat 75 gram suiker goudbruin karameliseren in een pan. Giet er voorzichtig 4-5 eetlepels heet water bij en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de karamel loskomt. Giet de melk en de slagroom erbij en breng het geheel aan de kook. Roer het griesmeel en een snufje zout erdoor. Laat afgedekt op laag vuur wellen. Splits het ei en zet het eiwit koud weg. Roer de eidooier glad met 2 eetlepels water en roer hem door de warme griesmeel vla. Klop het eiwit stijf en spatel het erdoorheen. Laat afkoelen. Maak ondertussen de frambozen en de aardbeien schoon en laat ze goed uitlekken. Pureer de helft van de aardbeien en frambozen met 50 gram suiker en strijk de puree eventueel door de zeef. Doe de griesmeelvla en de de overige frambozen en de aardbeien en de puree in 4 glazen laag om laag. Hak de roomkarmels fijn en strooi deze erover.

Serveersuggesties

Ook lekker met alleen frambozen (kan ook uit de diepvries).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit karamelgries met rode vruchten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven