Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pakketjes gevuld met banaan en peer recept
Pakketjes gevuld met banaan en peer recept

Pakketjes gevuld met banaan en peer


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de peren in een pan met dikke bodem met boter, vanillestokje en basterdsuiker ca 10 minuten op laag vuur, tot ze zacht zijn en een deel van het vocht hebben verloren.
Schraap het vanillemerg uit het stokje en roer het merg door de compote. Laat de compote afkoelen en roer dan de bananen erdoor.
Steek uit elk deegplakje een cirkel van 10 cm doorsnede en rol deze cirkels iets uit tot ze ovaler worden.
Leg in het midden van de deegplak een flinke schep compote.
Bestrijk de deegranden dun met water en vouw 2 smalle kanten naar elkaar zodat je flapjes in de vorm van een halve maan krijgt.
Druk de deegranden goed op elkaar. Klop het ei los en bestrijk hiermee de deegflapjes.
Leg ze minstens 2 uur in de koelkast tot ze goed koud worden.
Bak ze op een bakplaat in 25 minuten krokant en goudgeel in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden celsius.
Rol ze zo warm mogelijk door de tafelsuiker. Serveer ze warm of lauwwarm.
Lekker met lobbig geklopte slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pakketjes gevuld met banaan en peer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven