Peer gevuld met brie
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Neem stevige , want die zijn gemakkelijker uit te hollen.
- Snijd het bovenste deel van de peer en hol de van daaruit voorzichtig uit.
- De steel moet er op blijven.
- Meet met een mes de diepte van de uitholling en snijd vervolgens een plan van die lengte af.
- Vul daarmee de peer.
- Sluit het gat af met een stukje met de korst naar buiten.
- Stevig aandrukken.
- Zet de op een bakplaat met antiaanbaklaag in de oven (10 minuten op 190°C).
- Strooi een flinke laag in een koekenpan op middelmatig vuur.
- Als de gekarameliseerd is, een klontje toevoegen en goed mengen.
- Dit stopt het karameliseringsproces.
- Haal de uit de oven.
- Snijd er aan de zijkant twee plakjes van af zodat de zichtbaar wordt.
- Plaats de op dessertbordjes met de afgesneden schijfjes er naast.
- Omcirkel de met de karamel.
- Warm serveren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brie en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brie en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 91 kcal | 4% | 364 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |