Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Panna Cotta roomijs met chocoladesoep en frambozensiroop


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de room met het vanillestokje in een pan en breng aan de kook. Regelmatig roeren met een houten spatel en oppassen dat het niet overkookt! Vuur laag zetten en de witte chocolade hierin oplossen. Suiker naar smaak toevoegen. Wegzetten in de koelkast en volledig laten afkoelen. Doe in een 2-de pan de frambozencoulis met de suiker. Breng aan de kook. Temper het vuur en laat reduceren tot een dikke siroop. Regelmatig doorroeren met een houten spatel. Af laten koelen tot kamertemperatuur. Klop de eieren met de suiker schuimig en spatel er voorzichtig de bloem en bakpoeder door. Giet het beslag in een bakvormpje en bak het gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden C. Stort voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen tot handwarm. Snijd er 6 ronde plakjes van met een dikte van 2 cm. en een doorsnede van 6 cm. Giet de likeur in een plat kommetje en drenk de schijfjes cake er kort in. Verdeel de koude chocoladesoep in 6 diepe borden, die 1 uur in de diepvries zijn afgekoeld. Doe de frambozensiroop in een knijpflesje en spuit er dunne ringen mee in de chocoladesoep. Plaats midden in de soep het in de frambozenlikeur gedrenkte plakje cake. Leg daarop een bolletje Panna Cotta roomijs. Steek bovenin het bolletje een chocoladegaletje. Bestrooi de rand van het bord met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit panna cotta roomijs met chocoladesoep en frambozensiroop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven