Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Semifreddo met amaretto recept
Semifreddo met amaretto recept

Semifreddo met amaretto


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Klop de room dik en lobbig. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers met de suiker en de amaretto dik en schuimig (bain marie). Zet van het vuur af en blijf kloppen tot de crème afgekoeld is. Schep er de room door en de verkruimelde koekjes. Spatel er de eiwitsneeuw door. Kwast de cakevorm in met amaretto en beleg met bakpapier. Laat de randen overhangen. Kwast het bakpapier ook nog eens in met wat amaretto. Schep het mengsel in de vorm en zet hem minstens 4 uur in de diepvries. Kook voor de saus de rietsuikersiroop samen met de amaretto even op en doe er het limoensap bij. Laat dan afkoelen. Rooster de amandelschilfers in een tefalpan tot ze goed bruin zien. Serveer de semifreddo in dikke plakken met de saus, de geroosterde amandel en het verse fruit. Versier met een muntblaadje.

Serveersuggesties

Geef er wat amarettikoekjes bij en een glaasje Amaretto.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit semifreddo met amaretto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven