Sinas-amaretto mousse
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Schenk de in de maatbeker.
- Rasp de schil van de 3 sinaasappels en van de 1/2 boven de maatbeker.
- Vul aan met de tot een halve liter.
- Klop de eidooiers met de tot een lichtgele, schuimige massa.
- Roer er de maïzena door.
- Doe alles in een steelpan en verwarm het al roerend op een tot het mengsel is gebonden. (Let op:
- NIET koken, want dan is de kans groot dat het schift) Het mengsel is dik genoeg als het aan de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.
- Neem dan de pan van het vuur en klop alles nog even door.
- Klop de met een snufje in een schone kom stijf en schuimig en voeg onder het kloppen 1 eetlepel toe.
- Klop door tot je de schaal om kunt keren en de er niet uitvallen.
- Schep de door de hete eiercrème en blijf voorzichtig omscheppen tot het mengsel zover is afgekoeld dat het vocht niet naar onderen zakt.
- Klop de stijf en spatel deze door de eiercrème.
- Vul ca 6 glazen met de mousse en zet ze enkele uren of een nacht in de diepvries.
- Garneer vlak voor het opdienen af met gekonfijte sinaasappelschil, , en/of .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 205 kcal | 10% | 1230 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 6 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 54 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 16 g. | 18% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |