Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vanille ijs met banaan, noten, chocolade recept
Vanille ijs met banaan, noten, chocolade recept

Vanille ijs met banaan, noten, chocolade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Verwarm de suiker in een passende pan. Roer met een houten lepel tot de suiker is opgelost. Laat de suiker lichtbruin worden op een laag vuur, haal de pan van het vuur en blus af met het water. Doe dit voorzichtig, want eventuele spetters van de hete karamel kunnen brandwonden veroorzaken! Zet de pan opnieuw op het vuur (lage vlam) en kook de inmiddels hard geworden karamel tot deze oplost. Smelt de chocolade in een pan die in warm water staat. Verwarm de noten in een pan. Snijd van het ijs 3 plakjes van 4 bij 4 cm . Leg een plakje op het bord en lig hierop de banaan doe hier over heen chocolade en herhaal deze werkwijze. Doe de noten in de karamel en schep dit over het ijs. Garneer eventueel af met slagroom.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit vanille ijs met banaan, noten, chocolade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven