Soezen met vanille ijs en chocolade
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
- Magnetron
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Doe het met de in een steelpannetje en breng aan de kok.
- Haal de pan van het vuur en voeg de met het toe.
- Roer het geheel tot een deeg.
- Plaats de pan met het deeg terug op het vuur en laat het deeg op laag vuur al roerende met een spatel 2 minuten garen.
- Neem de pan van het vuur en spatel één voor één de erdoor.
- Maak met 2 theelepeltjes bolletjes op een met ingesmeerde bakplaat en bak de soesjes 20 minuten in de oven.
- Laat ze na het bakken geheel afkoelen.
- Doe de met de in een kom en smelt het geheel ophalf vermogen in de magnetron.
- Snijd de soesjes open, vul ze met het ijs en serveer ze bedekt met een schepje van de gesmolten .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chocoladesauzen met vanille-ijs420m
-
Recept
Vanille ijs met banaan, noten, chocolade420m
-
Recept
Gebakken banaan van de barbeque met rum en vanille ijs410m
-
Recept
Vanille-ijs met chocoladesaus425m
-
Recept
Crêpes Suzette met kumquats en vanille-ijs430m
-
Recept
Zoete appeltjes met vanille-ijs en slagroom415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 244 kcal | 12% | 976 kcal |
Vetten | 21 g. | 31% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |