Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte chocolademousse recept
Witte chocolademousse recept

Witte chocolademousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gelatine in ruim koud water weken. De chocolade raspen en in het kommetje doen. Eerst de slagroom stijf slaan met een handmixer. Deze tot gebruik in de koelkast zetten en daarna (met schone gardes) de eiwitten stijfslaan. Tot slot de eidooiers schuimig kloppen. De chocolade (onafgedekt) in circa 6 minuten op half vermogen smelten. Tussendoor enkele malen roeren. De gelatine uitknijpen en in het kopje (onafgedekt) in circa 15 seconden op vol vermogen oplossen. De chocolade door de eidooiers scheppen, de helft van de slagroom erdoor spatelen, dan de eiwitten en tot slot de rest van de slagroom.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit witte chocolademousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven