Witte Chocolademousse

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Magnetron

Bereidingswijze

  1. Laat de ongeveer 5 minuten weken in koud .
  2. Breek de in kleine stukjes boven een kom en laat deze smelten in de magnetron.
  3. Knijp de goed uit en los deze op in een eetlepel heet en roer dit door de gesmolten .
  4. Klop de eierdooiers op met de .
  5. Roer het eigeelmengsel door de en laat het mengsel even afkoelen.
  6. Klop de op, niet te stijf en spatel deze door het chocolademengsel.
  7. Klop het eiwit stijf en spatel deze door het chcolademengsel.
  8. Verdeel de chocolademousse over 5 kleine dessertglazen en laat deze minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
25
25
25

Variaties op Witte Chocolademousse

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Witte Chocolademousse
VariatieAantalGang
Witte chocolademousse2Nagerechten
Witte chocolademousse met geconfijte citroen1Nagerechten
Witte chocolademousse met rum1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Witte Chocolademousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Fijn dat het allemaal zo goed wordt uitgelegd dat helpt goed, bedankt!
Dora Orlando 23 november 2013
Handig te vermelden dat eiwit absoluut geen eigeel meer mag bevatten voor het kloppen. Hier liep ik in mijn laatste stap op vast waardoor dit grapje mislukte. Jammer, want de rest leek perfect te gaan... Lees reactie
Sander 3 september 2012
Zal hem zeker proberen!
Sjaak 26 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
220 kcal
11%1100 kcal
Vetten
17 g.
24%85 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%35 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%25 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witte Chocolademousse