Witte chocolademousse
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Chocolademousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van nienke1997
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Handmixer
Bereidingswijze
- De in ruim koud water weken.
- De raspen en in het kommetje doen.
- Eerst de stijf slaan met een handmixer.
- Deze tot gebruik in de koelkast zetten en daarna (met schone gardes) de stijfslaan.
- Tot slot de eidooiers schuimig kloppen.
- De (onafgedekt) in circa 6 minuten op half vermogen smelten.
- Tussendoor enkele malen roeren.
- De uitknijpen en in het kopje (onafgedekt) in circa 15 seconden op vol vermogen oplossen.
- De door de eidooiers scheppen, de helft van de erdoor spatelen, dan de en tot slot de rest van de .
Ook lekker om te maken
Variaties op Witte chocolademousse
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Witte Chocolademousse | 2 | Nagerechten |
Witte chocolademousse met bruine chocoladesaus | 1 | Nagerechten |
Witte chocolademousse met gekofijte citroen | 1 | Kerst |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten en eierdooiers
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 287 kcal | 14% | 1148 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |