Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal recept
Sambal recept

Sambal


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de rode pepers door de helft en verwijder de zaadjes (voor extra heet, dan laat je de zaadjes zitten). Pel de ui en snijd deze in stukjes. Zo ook met de knoflook. Doe eerst de stukjes ui en knoflook in de staafmixer en maal het fijn (niet te lang). Haal het knoflook/uimengsel eruit en doe het zelfde met de pepers. Zet een pannetje op het vuur en doe er een bodempje water in. Voeg vervolgens de fijngehakte pepers, knoflook en uimengsel toe en breng het aan de kook. Voeg dan de ketjap, suiker en zout toe. Breng het mengsel weer aan de kook en stamp het met de stamper in het pannetje fijn. Zorg dat het niet te nat wordt. Is het te droog voeg dan wat ketjap toe. Wanneer alles fijn is en het vocht verdampt doe je de olie erdoor. De sambal is klaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven