Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zeer hete sambal recept
Zeer hete sambal recept

Zeer hete sambal


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe een scheut olie in een pan en laat de gember zo'n 1 minuut zachtjes meebakken. Haal de gember uit de olie en voeg de uien, zeer fijn gesneden, toe en laat deze glazig worden. Vijzel de pepers, bouillonblokjes, knoflook en de kruiden tot een geheel en voeg deze dan bij de olie toe. Wanneer het mengsel goed is opgelost, de tomatenmoes en de suiker toevoegen. De sambal is dan te dun en moet ingekookt worden. Als de sambal op de juiste dikte is (voor ieder persoonlijk) deze laten afkoelen. Zelf pureer ik de sambal nog eens met de staafmixer tot een zeer fijne massa.

Serveersuggesties

Als je een beetje in boterhamzakjes doet en in de vriezer, heb je altijd sambal bij de hand want hij is heel snel ontdooit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zeer hete sambal recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zeer hete sambal heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 2 recensies

  • Heerlijk, eenvoudig recept. Ik heb 2 ipv 3 pepers gebruikt en het is prima gelukt!
    George Jeremic gaf dit recept op 8 december 2014 3 uit 5 sterren
  • Lekker maar niet zo heet.
    Bianca gaf dit recept op 8 mei 2012 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven