Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Archiduc saus recept
Archiduc saus recept

Archiduc saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd eerst de champignons hoe je ze wilt. Daarna snijd je de ajuin en knoflook zo fijn mogelijk. Dan neem je 1 kippebouillon en meng je die met een glas water en dit kook je even op. Doe hier dan ongeveer 6 lepels bloem bij. Goed kloppen met een garde als je het toevoegt, anders krijg je klonters! Dit begint dan dik te worden zoals een brei. Doe dit terug in een glas want dit heb je later nodig. Nu verwarm je de pot en doe hier de ajuin in en laat ze fruiten. Voeg dan de champignons en de knoflook erbij. Laat even stoven zodat alles gaart. Neem nu de bouillon brei en voeg dit toe aan de ajuin, knoflook en champignons. Voeg dan de hoeveelheid porto toe dat je wilt en laat dit even intrekken in de champignons. Zo krijg je een lekkere porto smaak erin. Voeg dan de melk of room erbij en voeg een beetje rozemarijn bij. Niet overdrijven, enkel een beetje smaak hiervan moet erbij. Peper en zout naar smaak. Voeg dan nog wat boter toe om het wat te verdikken en wat romiger te maken. Smakelijk!

Allergenen Informatie

Voor dit archiduc saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Archiduc saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

 • Dit is helemaal geen archiduc saus. Archiduc saus is geen champignonsaus, maar een saus met brunoise van prei, wortel en witte selder.
  Hobbykok gaf dit recept op 12 mei 2013 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven