Duxelle-saus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Kook de samen met de op hoog vuur in tot er 3 deciliter.
- overblijft.
- Smelt in een pan met dikke bodem de op hoog vuur en fruit de hierin goudbruin.
- Voeg de toe en laat alles, onder af en toe roeren, in 3 minuten zachtjes gaar worden.
- Meng de erdoor en roer het goed.
- Voeg al roerende de erdoor.
- Wrijf de klontjes glad en roer het goed door.
- Laat het mengsel in 3 minuten gaar, maar niet bruin worden.
- Schenk er langzaam, al roerende, de ingekookte bij.
- Breng het aan de kook, laat het al roerende binden en nog eens 20 minuten zachtjes doorkoken tot er een gladde saus ontstaat.
- Zeef de saus.
- Roer er de slagroom en door.
- Breng de saus op smaak met .
- Lekker met gratins - rijst - pasta - eieren - gevogelte.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saus met courgette en paprika430m
-
Recept
Archiduc saus430m
-
Recept
Groene saus (spinazie)415m
-
Recept
Jager-saus430m
-
Recept
Foe yong hai saus415m
-
Recept
Robert-saus430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en wijn
- bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 73 kcal | 3% | 292 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |