Archiduc saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde

Bereidingswijze

  1. Snijd eerst de hoe je ze wilt.
  2. Daarna snijd je de ajuin en knoflook zo fijn mogelijk.
  3. Dan neem je 1 kippebouillon en meng je die met een glas water en dit kook je even op.
  4. Doe hier dan ongeveer 6 lepels bij.
  5. Goed kloppen met een garde als je het toevoegt, anders krijg je klonters!
  6. Dit begint dan dik te worden zoals een brei.
  7. Doe dit terug in een glas want dit heb je later nodig.
  8. Nu verwarm je de pot en doe hier de ajuin in en laat ze fruiten.
  9. Voeg dan de en de knoflook erbij.
  10. Laat even stoven zodat alles gaart.
  11. Neem nu de brei en voeg dit toe aan de ajuin, knoflook en .
  12. Voeg dan de hoeveelheid porto toe dat je wilt en laat dit even intrekken in de .
  13. Zo krijg je een lekkere porto smaak erin.
  14. Voeg dan de of room erbij en voeg een beetje bij.
  15. Niet overdrijven, enkel een beetje smaak hiervan moet erbij.
  16. Peper en zout naar smaak.
  17. Voeg dan nog wat toe om het wat te verdikken en wat romiger te maken.
  18. Smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Archiduc saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit is helemaal geen archiduc saus. Archiduc saus is geen champignonsaus, maar een saus met brunoise van prei, wortel en witte selder.
Hobbykok 12 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
127 kcal
6%508 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Archiduc saus