Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep op (groot)moeders wijze recept
Erwtensoep op (groot)moeders wijze recept

Erwtensoep op (groot)moeders wijze


Ingrediënten


9

Bereidingswijze


Zoek de erwten goed uit en was ze een paar keer. Week ze gedurende een nacht in water. Dit is bij spliterwten niet absoluut nodig. Zet de erwten op in water waarin ze geweekt zijn (geen zout toevoegen) en breng ze aan de kook. Roer er af en toe in.

Schil de aardappelen, verdeel ze in kleine stukken en voeg ze bij de kokende erwten.
Maak de groente schoon, verdeel ze eveneens in stukjes en kook die mee.

Was de worst of het spek en kook dit in de soep gaar. Voeg eventueel voorgekookte klapstuk aan de soep toe. Reken als kooktijd voor rookworst 20 minuten, voor verse worst 25 minuten, spek 1 uur, 1 uur voorgekookte klapstuk nog eens een uur meekoken.

Laat de soep, onder af en toe roeren, tenminste 1 uur doorkoken. Groene erwten vragen soms (afhankelijk van de soort) een kooktijd van 3 uur om geheel fijn te worden.

Maak de soep op smaak af met aroma en zout.

Neem worst, spek of vlees, als de kooktijd
hiervoor verstreken is uit de soep. Snijd het fijn en doe het weer in de soep terug of presenteer het in plakken gesneden met het dungesneden roggebrood bij de soep.

Tip: De soep smaakt de volgende dag nog lekkerder! Als je de soep maakt van verse ingredienten is ze heel goed in te vriezen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit erwtensoep op (groot)moeders wijze recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven