Sinterklaascake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zeef de , zelfrijzend en in een kom.
  3. Doe de basterd , en in een ander ruime kom en mix het tot een luchtig ietwat schuimig mengsel.
  4. Doe er een ei bij tot het opgenomen is en dan het volgende ei, ga zo door.
  5. Na toevoeging van het laatste ei nog een minuut de mixer erin.
  6. Vervolgens het bloemmengsel in één keer toevoegen en met een houten lepel of spatel de massa goed door elkaar mengen.
  7. De toevoegen.
  8. Hou wat amandelschaafsel over voor bovenop de cake, de rest van het schaafsel met je handen fijn maken en roer dit door het cakedeeg.
  9. Doe de deeg over in de ingevette cakevorm, vul deze maximaal voor 2/3.
  10. Strooi het apart gehouden amandelschaafsel erover.
  11. Plaats de cake iets onder het midden in de oven.
  12. De cake in 50 minuten gaar bakken.
25
25
25

Variaties op Sinterklaascake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sinterklaascake
VariatieAantalGang
Sinterklaascake2Sinterklaas

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bakmeel
  • vanille suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in vanille suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2930 kcal
146%2930 kcal
Vetten
191 g.
272%191 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
241 g.
92%241 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
200 g.
222%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinterklaascake