Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Casselerrib in bladerdeeg recept
Casselerrib in bladerdeeg recept

Casselerrib in bladerdeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien. Leg de casselerrib met 1 ui, het laurierblaadje, de kruidnagels en de peperkorrels in een flinke pan. Giet er water bij tot alles bedekt is. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 45 minuten doorkoken. Neem de casselerrib uit de pan en laat afkoelen. Snipper de overgebleven ui. Maak de champignons schoon en snijd ze fijn. Was de peterselie en knip fijn. Bak de uien en de champignons en de uien in de hete boter totdat al het vocht verdampt is. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat afkoelen. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkant van 35 x 35 cm. Splits het ei. Bestrijk de randen van het bladerdeegvierkant met eiwit. Bestrooi het midden met paneermeel en strijk het champignonmengsel er overheen. Leg de casselerrib op het champignonmengsel en klap het bladerdeeg eroverheen, de randen goed aandrukken. Leg het geheel met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de casselerrib in een voorverwarmde oven op 225 graden C. in ca 30 minuten goudbruin. Kluts het eigeel. Bestrijk het bladerdeeg 9 minuten voor het einde van de baktijd met eigeel. Serveer met cumberlandsaus die je als volgt maakt: Rasp de sinaasappelschil en de citroen met de citroenrasp. Pers de sinaasappel en citroen uit. Pel en snipper de sjalotjes. Kook de sjalotjes, de citroenschil en de sinaasappelschil ca. 3 minuten en laat uitlekken. Vermeng de mosterd met de gemberpoeder en de helft van het sinaasappelsap en wat citroensap. Wrijf de cranberrycompote eventueel door de zeef en voeg hem aan het mengsel toe. Voeg de port, het sjalotjesmengsel en wat cayennepeper toe en laat de saus afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit casselerrib in bladerdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven