Casselerrib in bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Pel de .
  2. Leg de met 1 ui, het , de en de in een flinke pan.
  3. Giet er water bij tot alles bedekt is.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 45 minuten doorkoken.
  5. Neem de uit de pan en laat afkoelen.
  6. Snipper de overgebleven ui.
  7. Maak de schoon en snijd ze fijn.
  8. Was de peterselie en knip fijn.
  9. Bak de en de en de in de hete totdat al het vocht verdampt is.
  10. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met , en .
  11. Laat afkoelen.
  12. Laat het ontdooien.
  13. Leg de plakjes op elkaar en rol ze met een deegroller op een met bestoven werkvlak uit tot een vierkant van 35 x 35 cm.
  14. Splits het .
  15. Bestrijk de randen van het bladerdeegvierkant met eiwit.
  16. Bestrooi het midden met en strijk het champignonmengsel er overheen.
  17. Leg de op het champignonmengsel en klap het eroverheen, de randen goed aandrukken.
  18. Leg het geheel met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik.
  19. Bak de in een voorverwarmde oven op 225 graden C.
  20. in ca 30 minuten goudbruin.
  21. Kluts het eigeel.
  22. Bestrijk het 8-10 minuten voor het einde van de baktijd met eigeel.
  23. Serveer met cumberlandsaus die je als volgt maakt:
  24. Rasp de sinaasappelschil en de met de citroenrasp.
  25. Pers de en uit.
  26. Pel en snipper de .
  27. Kook de , de citroenschil en de sinaasappelschil ca. 3 minuten en laat uitlekken.
  28. Vermeng de met de en de helft van het sinaasappelsap en wat citroensap.
  29. Wrijf de eventueel door de zeef en voeg hem aan het mengsel toe.
  30. Voeg de , het sjalotjesmengsel en wat toe en laat de saus afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter, bladerdeeg, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
323 kcal
16%3230 kcal
Vetten
11 g.
15%110 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%380 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Casselerrib in bladerdeeg