Slagroomtaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Klop de eierdooiers en de tot het mengsel wit is en je het kraken niet meer hoort van de (daar heb ik wel geen geduld voor, dus ik sla hem gewoon tot hij witcrémig is) Zeef de 2 soorten bloem en schep die beetje bij beetje bij de geklopte eierdooiers, het eiwit dat je apart goed stijf hebt geklopt bijlepelen en voorzichtig omspatelen, in een beboterde springvorm gieten.
  2. De oven heb je voorverwarmt op 200°C.
  3. en schuif de vorm in de oven middelste richel, laten bakken (ongeveer 20 minuten, aan 150°C, hangt af van oven , op tijd eventjes controleren.
  4. Naderhand de afgekoelde koek opensnijden en besmeren met ofwel de opgeklopte en gesuikerde ofwel met de boterroom, de , lichtjes smelten en uitsmeren met een borstel op een marmeren plaat die je naderhand dus opgesteven kan gebruiken als stukjes boomschors, je kan natuurlijk ook kant en klaargemaakte versieringen gebruiken, dan nog het fruit versnijden en bevallig op de spiegel van de taart draperen, dan zoals bovenvermeld, het fruit aanstippen met de lopende confituur, zodat het fruit mooi glanst.
  5. Je zal verstomd staan van je eigen bakkunsten, smakelijk.
25
25
25

Variaties op Slagroomtaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Slagroomtaart
VariatieAantalGang
Slagroomtaart2Taart en gebak
Bananen royal slagroomtaart1Taart en gebak
Mango-perzik slagroomtaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1830 kcal
91%7320 kcal
Vetten
194 g.
277%776 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
97 g.
37%388 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Slagroomtaart