Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Slagroomtaart recept
Slagroomtaart recept

Slagroomtaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de eierdooiers en de suiker tot het mengsel wit is en je het kraken niet meer hoort van de suiker (daar heb ik wel geen geduld voor, dus ik sla hem gewoon tot hij witcrémig is) Zeef de 2 soorten bloem en schep die beetje bij beetje bij de geklopte eierdooiers, het eiwit dat je apart goed stijf hebt geklopt bijlepelen en voorzichtig omspatelen, in een beboterde springvorm gieten. De oven heb je voorverwarmt op 200°C. en schuif de vorm in de oven middelste richel, laten bakken (ongeveer 20 minuten, aan 150°C, hangt af van oven , op tijd eventjes controleren. Naderhand de afgekoelde koek opensnijden en besmeren met ofwel de opgeklopte en gesuikerde slagroom ofwel met de boterroom, de chocolade, lichtjes smelten en uitsmeren met een borstel op een marmeren plaat die je naderhand dus opgesteven kan gebruiken als stukjes boomschors, je kan natuurlijk ook kant en klaargemaakte versieringen gebruiken, dan nog het fruit versnijden en bevallig op de spiegel van de taart draperen, dan zoals bovenvermeld, het fruit aanstippen met de lopende confituur, zodat het fruit mooi glanst. Je zal verstomd staan van je eigen bakkunsten, smakelijk.

Allergenen Informatie

Voor dit slagroomtaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven