Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-pruimentaart recept
Appel-pruimentaart recept

Appel-pruimentaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Besmeer een pizzavorm met een doorsnede van 26 cm in met olijfolie. Neem het croissantdeeg uit de verpakking, rol het uit en bedek de bodem en rand van de vorm er mee. Druk de naden goed tegen elkaar aan. Snijd het over gebleven deeg in repen. Besmeer de bodem van het deeg met pruimenjam. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes. Leg de appelplakjes dakpansgewijs op het deeg. Schep hier en daar een beetje pruimenjam op de appels. Leg de deegrepen over de appels als een ruit. Klop het ei los en bestrijp de deegrepen ermee. Bestrooi de taart met de suiker. Bak de appeltaart in het midden van de oven in 30 minuten bruin en gaar. Serveer de taart direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-pruimentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven