Boerentaart met appel en pruimencompote

Ingrediënten

+ -
print

Optioneel om te versieren:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Handmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Schil voor de appelcompote de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de in blokjes.
    Breng de appel, 250 ml en 1 zakje aan de kook.
  2. Kook ca. 5 minuten op laag vuur tot de appel zacht is.
    Meng 35 gram met 5 eetlepels , voeg toe aan de en kook de appel compote circa 1 minuut op laag vuur en roer regelmatig door.
  3. Laat de compote afkoelen.
    Was voor de compote de , halveer ze en verwijder de pitten.
  4. Breng de met 250 ml , het en 1 eetlepel aan de kook.
  5. Kook circa 5 minuten op laag vuur.
    Roer 35 gram glad met 5 eetlepels en roer door de .
  6. Kook de pruimencompote ca. 1 minuut op laag vuur.
    Laat de compote afkoelen.
  7. Neem het eruit
    Vet een bakblik (ca. 35x40cm) in met een beetje boter.
    Kneed voor het deeg de , 300 gram zachte boter, 200 gram , 1 zakje , een beetje zout en het met de deeghaken van de handmixer en daarna kort met de hand tot een kruimeldeeg.
  8. Verdeel ca. 2/3 van het deeg over de bodem van het bakblik en druk aan.
  9. Verdeel de appelcompote over de ene helft en de pruimencompote over de andere helft van het bakblik.
    Verdeel het overige kruimeldeeg erover.
    Bak 45 minuten in de oven.
  10. Laat afkoelen.
  11. Snijd de plaatkoek doormidden tussen de 2 verschillende compotes.
  12. Snijd beide helften in het midden door en snijd daarna in 4 driehoeken.
    Meng voor de vulling de met de kwark.
  13. Meng 75 gram en de .
  14. Klop met de gardes van de handmixer het mengsel door het kwarkmengsel, verdeel de room over de pruimenplaatkoek, leg de appelplaatkoek er boven op.
    Zet 2 uur in de koelkast
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker, suiker, rietsuiker, suiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone, magere kwark, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone, magere kwark, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2041 kcal
102%8164 kcal
Vetten
64 g.
91%256 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
235 g.
90%940 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
72 g.
80%288 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerentaart met appel en pruimencompote