Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schil voor de appelcompote de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de in blokjes.
Breng de appel, 250 ml en 1 zakje aan de kook.
Kook ca. 5 minuten op laag vuur tot de appel zacht is.
Meng 35 gram met 5 eetlepels , voeg toe aan de en kook de appel compote circa 1 minuut op laag vuur en roer regelmatig door.
Laat de compote afkoelen.
Was voor de compote de , halveer ze en verwijder de pitten.
Breng de met 250 ml , het en 1 eetlepel aan de kook.
Kook circa 5 minuten op laag vuur.
Roer 35 gram glad met 5 eetlepels en roer door de .
Kook de pruimencompote ca. 1 minuut op laag vuur.
Laat de compote afkoelen.
Neem het eruit
Vet een bakblik (ca. 35x40cm) in met een beetje boter.
Kneed voor het deeg de , 300 gram zachte boter, 200 gram rietsuiker(200 gram), 1 zakje vanillesuiker(2 zakjes), een beetje zout en het ei(1 stuk) met de deeghaken van de handmixer en daarna kort met de hand tot een kruimeldeeg.
Verdeel ca. 2/3 van het deeg over de bodem van het bakblik en druk aan.
Verdeel de appelcompote over de ene helft en de pruimencompote over de andere helft van het bakblik.
Verdeel het overige kruimeldeeg erover.
Bak 45 minuten in de oven.
Laat afkoelen.
Snijd de plaatkoek doormidden tussen de 2 verschillende compotes.
Snijd beide helften in het midden door en snijd daarna in 4 driehoeken.
Meng voor de vulling de mascarpone(500 gram) met de kwark.
Meng 75 gram suiker(75 gram)(1 stuk)(200 gram) en de slagroomversteviger(2 zakjes).
Klop met de gardes van de handmixer het suiker(75 gram)(1 stuk)(200 gram) mengsel door het kwarkmengsel, verdeel de room over de pruimenplaatkoek, leg de appelplaatkoek er boven op.
Zet 2 uur in de koelkast
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
vanillesuiker, suiker, rietsuiker, suiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone, magere kwark, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
mascarpone, magere kwark, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker, poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.