Appel-gemberflapjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 225 graden celsius.
  2. Een eitje klutsen.
    De schillen, in kleine blokjes snijden en in een mengkom doen.
  3. De appelstukjes vermengen met:
    2 koffielepels gemberrasp, 1 volle theelepel kaneelpoeder, 1 theelepel citroenrasp, de rozijnen en 1 koffielepel bruine basterdsuiker.
    De plakjes bladerdeeg uitleggen op het werkblad (vooraf het papier verwijderen).
  4. De 4 randen (aan de bovenkant) bestrijken met eikluts en dan de appelvulling over de 5 plakjes verdelen.
  5. Elk plakje diagonaal omklappen, zodat er driehoekjes ontstaan.
  6. De open zijden dichtdrukken met een vork.
  7. Dan de bovenkant inkwasten met eikluts en bestrooien met de grove .
  8. De bakplaat bekleden met bakpapier en de flapjes daarop verdelen.
  9. De bakplaat in het midden van de oven schuiven en na een kwartiertje er weer uit halen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • klein ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboterbladerdeeg is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboterbladerdeeg is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appel-gemberflapjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit lijkt me niet lekker! Maar wel iets om uit te proberen.
Notfair 11 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
56 kcal
2%280 kcal
Vetten
2 g.
2%10 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-gemberflapjes