Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelcake met rum recept
Appelcake met rum recept

Appelcake met rum


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schil de appelen en snijd ze in fijne stukjes. Doe er een beetje rum bij (of een klein 'flesje' rumessence van Dr. Oetker, nog lekkerder!). Voeg de suiker (gewone en vanillesuiker), boter en eieren bij elkaar. Mix gedurende 10 minuten om het deeg goed luchtig te maken. Voeg vervolgens de zelfrijzende bloem toe met een zeef. Roer alles goed onder elkaar. Voeg de gesneden appelen toe. Vet een cakevorm in en breng er wat paneermeel tegenaan. Doe het deeg in de cakevorm en laat de cake zo'n half uur op 160C bakken in de oven. De duur van de baktijd hangt een beetje af van de cakevorm. Je kan heel gemakkelijk checken of je cake klaar is, door er met een breinaald in te steken. Als er geen vloeibare deeg aan blijft kleven is je cake klaar!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelcake met rum recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven