Appelcake met rum
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Appelcake recepten
- Bereiden
- Kookboek van ibelke
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Schil de en snijd ze in fijne stukjes.
- Doe er een beetje bij (of een klein 'flesje' rumessence van Dr.
- Oetker, nog lekkerder!).
- Voeg de (gewone en ), en bij elkaar.
- Mix gedurende 10 minuten om het deeg goed luchtig te maken.
- Voeg vervolgens de toe met een zeef.
- Roer alles goed onder elkaar.
- Voeg de gesneden toe.
- Vet een cakevorm in en breng er wat tegenaan.
- Doe het deeg in de cakevorm en laat de cake zo'n half uur op 160°C bakken in de oven.
- De duur van de baktijd hangt een beetje af van de cakevorm.
- Je kan heel gemakkelijk checken of je cake klaar is, door er met een breinaald in te steken.
- Als er geen vloeibare deeg aan blijft kleven is je cake klaar!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelcake42u
-
Recept
Appelcake450m
-
Recept
Appelcake41u30m
-
Recept
Ierse appelcake41u30m
-
Recept
Fijne appelcake41u10m
-
Recept
Boterkoek met rum,custard en pijnboompitten430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zelfrijzende bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 794 kcal | 39% | 3176 kcal |
Vetten | 47 g. | 68% | 188 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 61 g. | 23% | 244 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 53 g. | 59% | 212 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |