Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Appelplaatkoek


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Rrozijnen enige tijd wellen in warm water en laten uitlekken in een vergiet.


Zelfrijzend bakmeel,donkerbruine basterdsuiker en havermout goed door elkaar roeren.
Boter smelten en erdoor roeren.
Bakplaat invetten en het geheel er op drukken.
Rozijnen eroverheen strooien.
Appels schillen in schijfjes of eventueel raspen. Dit besprenkelen met citroensap,kaneel,en suiker Vervolgens op het geheel uitspreiden.
De oven voorverwarmen op 175 graden gedurende 10 minuten.
Het geheel gedurende 60 minuten bakken(de koek voelt nog wel zacht aan,maar is stevig als je hem af laat koelen).
Eventueel abrikozenjam er over smeren.
Af laten koelen en in stukjes snijden.

Het geheel kan in de diepvries bewaard worden. Na ontdooien is het wat zachter geworden, maar smaakt dan zeker zo goed.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelplaatkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven