Appelplaatkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

  1. en romig kloppen.
    één voor één toevoegen en dan 5 minuten flink kloppen.
  2. Eventueel in de keukenmachine.
    Meel toevoegen en kort omscheppen.
    schillen en bovenkant insnijden met een mesje.
    Plat bakblik invetten en beslag er in scheppen.
    er over verdelen met de bolle kant naar boven.
    Bestrooien met
    In een oven van 160 graden C.
  3. ongeveer 3/4 uur bakken totdat hij gaar en mooi bruin is.
    Uit de oven nemen en bestrijken met de voor een mooi glanzend effect.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Appelplaatkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelplaatkoek
VariatieAantalGang
Appelplaatkoek met room1Taart en gebak
Appelplaatkoek1Taart en gebak
Appelplaatkoek zonder suiker1Tussendoortjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en jam past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en jam
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appelplaatkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb een foutje ontdekt, voor ik hem ga bakken wil ik eerst zeker weten hoeveel suiker er in moet. Bij de ingredienten staat 300 gram suiker, bij de bereidingswijze staat 200 gr am suiker, wat is he... Lees reactie
M. Sturm 18 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
296 kcal
14%3552 kcal
Vetten
19 g.
27%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%240 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelplaatkoek