Ingrediënten

+ -
print

Voor de stroop:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
    Hak de de en de pistachenoten grof en schep ze door de door elkaar.
    Smelt de .
  2. Bestrijk een glazen ovenschaal van circa 15 x 25 centimeter met de gesmolten .
    Maak de vellen op formaat van de schaal.
  3. Leg 1/3 deel van het , velletje voor velletje in de schaal.
    En bestrijk elk velletje met de gesmolten .
    Verdeel er de helft van het notenmengsel over.
  4. Leg er weer 1/3 deel op.
    Verdeel daar de rest van het notenmengsel over.
    Leg dan het laatste deel erop.
  5. Sprenkel er wat over.
    Snijd de baklava in vierkantjes.
  6. Bak de baklava ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven tot hij bruin is.

    Verwarm de met het het en het .
    Neem de baklava uit de oven en schenk er de helft van de over.
    Laat dit ongeveer 20 minuten staan en schenk er vervolgens de rest van de over.
    Laat de baklava minstens 2 uur staan zodat de smaak goed kan intrekken.
    Snijd de baklava in stukjes van 2 bij 4 cm.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Baklava

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Baklava
VariatieAantalGang
Baklava9Hapjes
Baklava flapjes1Hapjes
Baklava met arbikozen en amandelen1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • filodeeg kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stroop
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
886 kcal
44%3544 kcal
Vetten
103 g.
147%412 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava