Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Hak de de en de pistachenoten grof en schep ze door de door elkaar.
Smelt de .
Bestrijk een glazen ovenschaal van circa 15 x 25 centimeter met de gesmolten .
Maak de vellen op formaat van de schaal.
Leg 1/3 deel van het , velletje voor velletje in de schaal.
En bestrijk elk velletje met de gesmolten .
Verdeel er de helft van het notenmengsel over.
Leg er weer 1/3 deel op.
Verdeel daar de rest van het notenmengsel over.
Leg dan het laatste deel erop.
Sprenkel er wat over.
Snijd de baklava in vierkantjes.
Bak de baklava ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven tot hij bruin is.
Verwarm de honing(3 deciliter) met het citroensap(1 deciliter) het sinaasappelsap(2 deciliter) en het water(0.5 deciliter)(1 stuk).
Neem de baklava uit de oven en schenk er de helft van de stroop(1 stuk) over.
Laat dit ongeveer 20 minuten staan en schenk er vervolgens de rest van de stroop(1 stuk) over.
Laat de baklava minstens 2 uur staan zodat de smaak goed kan intrekken.
Snijd de baklava in stukjes van 2 bij 4 cm.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
filodeeg kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stroop
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.