Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bakplaat met bramencake recept
Bakplaat met bramencake recept

Bakplaat met bramencake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Weeg de vetstof af in een bekken. Draai de vetstof met de vlinder tot een zalvige massa (eventueel verwarmen). Voeg de suiker en citroenrasp toe en klop het geheel luchtig. Verwarm het ei au bain marie tot bakkerijtemperatuur. Voeg nu één voor één ei toe aan de boter/suikermassa. Doe dit niet te snel, anders kan deze in de schift gaan. Draai steeds het ei weg voordat je nieuw ei toevoegt. Als al het ei erbij zit, spatel je (al zevende) de bloem door (niet alles ineens toevoegen). In 2 ingevette ovenschalen scheppen. Vul de vorm en strijk het glad. 2 volle handen bramen verdelen. Baktijd 50 minuten in een oventemperatuur van 180 graden C. en de hetelucht oven op 160 graden C. Nadien laten afkoelen en in stukken snijden van 6 x 6 cm.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bakplaat met bramencake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven