Banketbakkersroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd het in de lengte open.
  2. Breng in een steelpan met dikke bodem de met het en 40 gram suiker op een matig hoog vuur aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en laat de 10 minuten zacht trekken.
  4. Klop intussen in een kom de dooiers en de rest van de suiker tot het mengsel dik, bleek en romig is.
  5. Zeef de boven de kom en klop het door het dooiermengsel.
  6. Giet de door een zeef in een maatbeker (om het en eventueel vel te verwijderen).
  7. Schenk de hete , in een dun straaltje, al kloppend bij het dooiermengsel.
  8. Giet het mengsel in een steelpan en breng het onder goed roeren op een matig hoog vuur aan de kook.
  9. Laat het mengsel al roerende 2 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Giet de banketbakkersroom door een zeef in een kom en laat hem afkoelen.
  11. Bestrooi de nog warme room met een beetje poedersuiker om te voorkomen dat er een vel op komt.
  12. Bewaar de banketbakkersroom in een afgedekte schaal in de koelkast tot gebruik.
  13. Variaties:
  14. Vervang de helft van de door slagroom.
  15. Of voor een extra romige creme de afgekoelde banketbakkersroom mengen met 1 deciliter al of niet gezoete stijfgeklopte slagroom.
25
25
25

Variaties op Banketbakkersroom

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Banketbakkersroom
VariatieAantalGang
Banketbakkersroom5Taart en gebak
Suikervrije banketbakkersroom1Taart en gebak
Banketbakkersroom (anders)1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
476 kcal
23%476 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%17 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Banketbakkersroom