Banketbakkersroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Splits de en snijd de vanillestokjes open.
  3. Bereiding:
  4. Meng de eierdooiers met de helft van de suiker totdat de suikers zijn opgenomen.
  5. Voeg en toe met iets van de koude en maak een glad mengsel.
  6. Kook de rest van en room met de vanille gedurende 15 minuten op een laag vuurtje.
  7. Verwijder de vanille en giet de hete niet kokende vloeistof al roerend bij het mengsel.
  8. Voeg een snufje zouttoe en plaats het terug op matig vuur.
  9. Blijf roeren totdat er een dikke vla ontstaat.
  10. Even iets af laten koelen en de er goed doorroeren.
  11. Wilt U een luchtiger variatie dan de eiwitten stijfkloppen en deze door de vla scheppen.
25
25
25

Variaties op Banketbakkersroom

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Banketbakkersroom
VariatieAantalGang
Banketbakkersroom5Taart en gebak
Suikervrije banketbakkersroom1Taart en gebak
Banketbakkersroom (anders)1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, slagroom, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Banketbakkersroom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Gerda bedankt voor je reactie.
hfbrons 28 februari 2014
Ik vind het de lekkerste banketbakkers room die ik ooit geproefd heb/gemaakt heb.
Gerda 7 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
190 kcal
9%760 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Banketbakkersroom