Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Choco-karamelcake recept
Choco-karamelcake recept

Choco-karamelcake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een cakevorm (25 cm lang, 1 1/2 liter inhoud in met een beetje boter en bestrooi dan met bloem.
Hak de chcoladerepen met karamel fijn. Breek de pure choclade in stukken, smelt de boter met 150 gram pure chocolade au bain marie.
Laat 5- 10 minuten afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 175 graden. Klop de eieren met 175 gram suiker, de vanillesuker en een snufje zout min 5 minuten schuimig.
Doe de chocoladeboter in een kom. Roer het eischuim erdoorheen.
Zeef de bloem met het bakpoeder erboven en spatel kort en luchtig doorheen. Spatel de gehakte chocoladerepen met karamel erdoorheen.
Strijk het beslag in de cakevorm en bak hem ca 1uur in de oven (dek eventueel na 4 5 minuten af).
Stort de cake na 10 minuten afkoelen uit de vorm en laat dan helemaal afkoelen.
Smelt 125 gram chocolade met de slagroom en 25 gram boter op laag vuur. Laat het mengsel afkoelen (zet eventueel kort in de koelkast) tot het glazuur stroperig wordt, verdeel het glazuur in golven over de cake. Zet de cake minimaal 2 uur in de koelkast.

Allergenen Informatie

Voor dit choco-karamelcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven