Choco-karamelcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet een cakevorm (25 cm lang, 1 1/2 liter inhoud in met een beetje en bestrooi dan met .
    Hak de chcoladerepen met karamel fijn.
  2. Breek de pure choclade in stukken, smelt de met 150 gram au bain marie.
    Laat 5-10 minuten afkoelen.
    Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  3. Klop de met 175 gram , de vanillesuker en een snufje min 5 minuten schuimig.
    Doe de chocoladeboter in een kom.
  4. Roer het eischuim erdoorheen.
    Zeef de met het erboven en spatel kort en luchtig doorheen.
  5. Spatel de gehakte met karamel erdoorheen.
    Strijk het beslag in de cakevorm en bak hem ca 1uur in de oven (dek eventueel na 45 minuten af).
    Stort de cake na 10 minuten afkoelen uit de vorm en laat dan helemaal afkoelen.
    Smelt 125 gram chocolade met de en 25 gram op laag vuur.
  6. Laat het mengsel afkoelen (zet eventueel kort in de koelkast) tot het glazuur stroperig wordt, verdeel het glazuur in golven over de cake.
  7. Zet de cake minimaal 2 uur in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
227 kcal
11%3632 kcal
Vetten
14 g.
20%224 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%256 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
14%192 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Choco-karamelcake