Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-rozijnen-fudge recept
Chocolade-rozijnen-fudge recept

Chocolade-rozijnen-fudge


Ingrediënten


Bereidingswijze


De bodem van de vorm met aluminiumfolie bekleden De boter in een grote pan smelten, de melk toevoegen, de cacao, suiker en vanillesuiker erdoor roeren en op zacht vuur verhitten tot de suiker is opgelost De pan af en toe omschudden, maar niet meer roeren. Het mengsel aan de kook brengen en verhitten tot ongeveer 115 graden C. (Test dit door een klein beetje van het mengsel in koud water te doen, het wordt dan een zacht balletje). De pan van het vuur halen en 5 minuten laten afkoelen. Met een pollepel roeren tot het mengsel dik wordt, maar nog glanzend is. De rozijnen en de noten toevoegen. Het mengsel in de bakvorm schenken, goed aandrukken en 2 uur laten afkoelen De fudge uit de vorm halen door met een mes de kanten los te snijden en de vorm om te keren. Het folie verwijderen en de fudge in 50 stukken van 2 x 5 cm snijden. Maximaal 3 weken afgesloten in de koelkast bewaren.

Serveersuggesties

als verandering kun je ook i.p.v. rozijnen nootjes toevoegen.

Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-rozijnen-fudge recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven