Chocolade-sinaasappelcake

Ingrediënten

+ -
print

Voor de topping:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Vet de bakvorm in.
  3. Roer de suiker en de tot een luchtige creme.
  4. Voeg de 1 voor 1 toe en roer goed en roer het zelfrijzend er luchtig door.
  5. Halveer het beslag, schep door de ene helft de en de en door de andere helft de en de .
  6. Schep eerst het sinaasappelbeslag en daarna het chocoladebeslag in de vorm, roer 1 keer met een vork door het deeg zodat een marmereffect ontstaat.
  7. Bak de cake ca. 35 minuten in het midden van de oven, controleer met een breinaald of sateprikker of de cake goed gaar is.
  8. Keer de cake na enkele minuten rusten op een taartrooster.
  9. Klop de met de versteviger en stijf, rasp de chocolade.
  10. Garneer de afgekoelde cake met de room en strooi de chocolade eroverheen.
25
25
25

Variaties op Chocolade-sinaasappelcake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolade-sinaasappelcake
VariatieAantalGang
Warme chocolade-sinaasappelcakejes1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
386 kcal
19%3088 kcal
Vetten
27 g.
39%216 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%368 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-sinaasappelcake