Far Breton  ( Franse pruimentaart)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Ontpit de .
  2. Maak een beslag van de , , , , en .
  3. Voeg eventueel een borrelglas toe.
  4. Beboter een bakvorm of een ovenschaal of bekleed de vorm met bakpapier.
  5. Leg de op de bodem en schenk er voorzichtig het beslag overheen.
  6. Bak het geheel ongeveer 1 uur in een hete oven.
  7. Let op dat de bovenkant niet verbrand.
  8. leg er eventueel een stuk allufolie over.
  9. Dit kan echter wel de baktijd beinvloeden.
  10. De taart is goed als alle vocht gestold is.
  11. Ook afgekoeld blijft de taart enigszins puddingachtig.
  12. Het basisrecept voor het beslag kan ook gebruikt worden in combinatie met andere (gedroogde) vruchten die niet al te veel vocht loslaten tijdens het bakken.
  13. Ook heel lekker met in geweekte rozijnen.
  14. In dat geval geen meer toevoegen aan het beslag.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Far Breton ( Franse pruimentaart) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

Erg lekker voor bij een lunch. Ziet er heel mooi uit.
Cora 21 september 2016
Helaas, zo smaakt de Far Breton niet! Na meer dan 20 jaar deze lekkernij gegeten te hebben, valt dit recept zeer tegen.
V.Vermeulen 15 augustus 2014
Er staat geen oventemperatuur vermeld bij de Far Breton taart.
Jerry 5 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
253 kcal
12%2530 kcal
Vetten
5 g.
7%50 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%190 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
26 g.
29%260 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Far Breton  ( Franse pruimentaart)