Honing-amandelkoeken

Ingrediënten

+ -
print

Voorbereiding: ± 30 min.

Baktijd: ± 30 min.

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Dit zoete gebak kan heel goed een dag tevoren worden gebakken, want het blijft smeuïg en vers en is daardoor zeer geschikt voor een uitgebreide koffietafel of een koud buffet.

    De oven voorverwarmen op 175°C.
  2. Een bakplaat invetten.
    De boter door de roeren.
    De , de en de goed door het honingmengsel roeren.
    De bloem en het erop zeven en door het mengsel roeren.
    Het beslag op de bakplaat gladstrijken en midden in de oven ± 15 min.
  3. bakken.
    Intussen voor de afwerking de boter met de , de en de bloem gladroeren.
  4. Ten slotte de gehakte erdoor mengen.
    Dit mengsel over de koek verdelen en alles in nog eens 15 min.
  5. goudbruin bakken.
    De bakplaat op een rooster zetten en het gebak op de plaat laten afkoelen.
  6. Voor het serveren in stukken snijden.
    U kunt in plaats van ook hazelnoten gebruiken.
  7. De hazelnoten in de keukenmachine of op een snijplank met een groot mes fijnhakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, melk, kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3020 kcal
151%3020 kcal
Vetten
64 g.
92%64 g.
Waarvan verzadigd
11 g.
56%11 g.
Waarvan onverzadigd
6 g.
20%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
41%2 g.
Koolhydraten
499 g.
192%499 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
8 mg.
1%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Honing-amandelkoeken