Honing-citroentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Citroentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Taartvorm
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Doe voor het deeg de , het , de suiker en de in de vorm op de bakpalaat keukenmachine.
- Zet de machine steeds kort aan en meng alles tot het op fijn broodkruim lijkt.
- Sprenkel het erover en meng alles tot een glad deeg.
- Wikkel het deeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
- Maak intussen de vuling.
- Doe de bij de en meng tot een glad deeg.
- Voeg de , en het citroenraspel en toe en meng alles goed door.
- Rol het deeg uit op een met bestoven werkblad en bekleed er een taartvorm van 22 cm doorsnede mee.
- Zet de vorm op een bakplaat en bekleed het deeg met bakpapier.
- Leg er bakbonen op en bak de bodem in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Verwijder de bonen en het bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten tot hij stevig maar niet bruin is.
- Verlaag de oven tot 180 graden C.
- Schenk de vulling op de bodem en bak de taart 30 minuten in de oven tot hij stevig is.
- Decoreer met de schifjes en serveer koud.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Citroentaart met Bastognekoeken44u40m
-
Recept
Gebakken citroentaart/cheesecake41u10m
-
Recept
Amandel-citroentaart41u35m
-
Recept
Citroentaart450m
-
Recept
Citroentaart met frambozen46u20m
-
Recept
Walnoten honing taart430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 331 kcal | 16% | 2648 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |