Ingrediënten

+ -
print

Voor de versiering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  2. Zet de papieren vormpjes in de muffinvorm.
    Klop de ,suiker en een paar eetlepels van de yoghurt tot een lichte,luchtige massa.
  3. De suiker moet grotendeels zijn opgelost.
    Klop de schuimig.
  4. Meng dit vrvolgens goed met het -suikermengsel en roer de rest van de yoghurt erdoor.
    Voeg het meel, , toe en schep het er luchtig doorheen.
    Vul de papierencups voor 3/4 met het beslag.
  5. Bak de cakejes in 20 minuten gaar.
  6. Haal de cakejes uit de vorm en laat ze in de papieren vormpjes afkoelen op een rooster.
    Maak intussen de botercrème:
  7. Meng de zacht en romig in een grote mengkom.
  8. Voeg de helft van de , 1 eetlepel en enkele druppels kleurstof toe en klop dit tot een gladde massa, indien nodig voeg dan wat extra toe.
    Bestrijk de cupcakejes met een dikke laag botercrème.
    Bindt evt.
  9. een lint om de cupcakejes en versier met vlaggetjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • margarine en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Koninginnedag cupcakes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Bij de ingrediënten staat helemaal geen yoghurt vermeld. Ik heb nu iets gedaan wat me goed leek, maar misschien handig om dit erbij te zetten. Verder waren ze heerlijk.
Lalla 17 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
266 kcal
13%3192 kcal
Vetten
12 g.
18%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koninginnedag cupcakes