Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Rooster de in een droge pan en laat ze afkoelen.
  2. Doe 300 gram in een kom, roer even door met een houten lepel en maak een kuiltje in het midden.
  3. Verwarm de met 1 eetlepel .
  4. Verbrokkel de en roer hem er doorheen.
  5. Giet de in het kuiltje.
  6. Roer de met de kort door.
  7. Laat afgedekt op een warme plaats ca. 15 minuten kort rijzen.
    Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
  8. Smelt 100 gram op een laag vuur.
  9. Meng 125 gram , de , 75 gram , 1 zakje vanille en een snufje .
  10. Kneed de gesmolten geleidelijk met de mixer door het bloemmengsel, tot er een kruimelig strooisel ontstaat.
    Smelt 50 gram op laag vuur.
  11. Voeg 1 , 40 gram , 1 zakje en een snufje toe aan het gistdeeg.
  12. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken in 2-3 minuten glad.
  13. Laat het afgedekt op een warme plaats nog 30-40 minuten rijzen.
    Was de , halveer ze en verwijder de pitten.
  14. Snijd de in parten.
  15. Roer de , de , 1 eetlepel en 1 zakje door elkaar.
  16. Kneed het gistdeeg kort door.
  17. Kneed het tot een rol en verdeel het in ca. 10 stukken.
  18. Kneed de stukken tot bollen en rol ze rond (ca 10 cm doorsnede).
  19. Leg de plakken deeg op de bakblikken.
  20. Houd genoeg afstan tussen de plakken.
  21. Laat het ca. 15 minuten op een warme plaats rijzen.
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  22. Leg in het midden van elke plak 1 eetlepel kwarkroom.
  23. Leg de pruimenparten in de vorm van een om het kwarkmengsel heen.
  24. Strooi het hazelnotenstrooisel erover door het met de vingers te verkruimelen.
  25. Bak de bakblikken met de gebakjes na elkaar 12-15 minuten in de oven.
  26. Laat afkoelen en bestrooi met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
365 kcal
18%3650 kcal
Vetten
21 g.
30%210 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%350 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
15%130 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruimel-pruimengebakjes